Consumentenbond: 'DekaMarkt goedkoop'

DekaMarkt is met A-merken goedkoper dan Albert Heijn, C1000, Deen en Vomar. Het huismerk van Deka kost minder dan dat van Jumbo, bijvoorbeeld. Dat blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond.

De prijspeilers van de consumentenorganisatie togen recentelijk met een flinke boodschappenlijst het land in. Ze bezochten 66 winkels van negentien Nederlandse supermarktketens en vergeleken in het diepste geheim 140.000 prijzen van bijna 300 producten.

Een van de conclusies, die de 'spionnen' trokken, was dat A-merken bij de DekaMarkt ongeveer zes procent goedkoper zijn dan bij AH en C1000. Maar ook Deen en Vomar zijn met A-merken duurder.

Met de huismerken is Deka minstens tien procent goedkoper dan C1000, AH en Plus en bijna zes procent goedkoper dan Jumbo. Directeur DekaMarkt Onno de Groot: ,,We zijn erg blij met de uitkomsten van de peiling door een onafhankelijk en deskundig instituut als de Consumentenbond. Wij beloven de klanten dat we op deze weg voortgaan. Gezinnen die het graag zuiniger aan willen doen, weten in elk geval waar ze moeten zijn: bij de DekaMarkt.'' 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.