Alhóndiga La Unión exporteert jaarlijks 85 miljoen kilo komkommers

Alhóndiga La Unión wordt ook wel de komkommerkoning van Spanje genoemd. Het bedrijf is een van de grootste komkommerproducenten van Spanje en exporteert jaarlijks tot bijna 85 miljoen kilo naar Europese retailers, zoals Lidl, Carrefour, Metro en Edeka. Het bedrijf heeft een veiling met bemiddelingsbureau. Naast komkommers worden er ook meloenen geteeld, maar komkommers zijn het belangrijkste product.


Guillermo Justo tijdens de Fruit Attraction.

"We exporteren Spaanse komkommers alleen in de wintermaanden naar landen als Rusland en Oekraïne", vertelt marketing manager Guillermo Justo. Volgens hem dreunt de nasleep van de EHEC-crisis - onnodig - na in de Spaanse komkommermarkt, maar heeft dit er wel toe geleid dat telers aanzienlijke fytosanitaire stappen hebben gezet.De firma heeft dit jaar haar faciliteiten fors uitgebreid met onder meer een koelopslag met ruimte voor 3.000 pallets. Daarnaast heeft het bedrijf een contract ondertekend met El Corte Ingles voor de distributie van het merk Aldea Verde voor de export naar hypermarkten van die groep, bestaande uit

Voor meer informatie:
Guillermo Justo
Alhóndiga La UNION
Polig. Ind. La Redonda s/n El Ejido (Almería-España)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.