23 november in Hof van Wageningen

Jaarlijkse Kennisdag Nederlandse Fruitteelt 2012

De jaarlijkse Kennisdag voor de fruitteelt wordt vrijdag 23 november 2012 gehouden in het Hof van Wageningen. De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), PPO, onderdeel van Wageningen UR en het Productschap Tuinbouw organiseren deze dag. Deze Kennisdag richt zich op ondernemers en ketenpartners die op de hoogte willen blijven van thema's als: kwaliteit, teelt, gewasbescherming, inspelen op weersinvloeden, afzetkansen en internationale ontwikkelingen. De Kennisdag voor de fruitteelt is daarmee een dag waarop professionele fruittelers
en ketenpartijen hun inzichten kunnen verbreden.

Lezingen

Dit jaar ligt de nadruk op teelt en afzet van een goede kwaliteit fruit. Er komen presentaties over voorspelling zwartvruchtrot, dunstrategie met ATS en oplossingen om (bewaar)rot te beperken. Weersinvloeden op de fruitteelt en preventieve maatregelen tot beperking van wintervorstschade komen in het thema risicobeheer aan de orde. Bij houtig kleinfruit is er oog voor milieu en residu met een duolezing over optimaal spuiten met minimaal residu. Tevens is er aandacht voor verduurzaming en opbrengstverhoging van de herfstframboos. Het programma
steenfruit richt zich op bedreigingen en kansen in teelt en afzet. Pseudomonas, de oprukkende fruitvlieg Drosophila suzukii, overkappingen en marktverwachtingen van gesorteerd steenfruit staan eveneens geprogrammeerd. In de middag worden presentaties gegeven over de kwaliteitsmonitor in supermarkten en kwaliteitsaspecten in de teelt. De Kennisdag eindigt met een lezing over internationale bewegingen van de appel- en perenmarkt.

Infomarkt

Diverse onderzoekers van Wageningen UR (PPO, PRI en Food & Biobased Research) presenteren in stands hun onderzoeksresultaten. Op de informatiemarkt staan tientallen toeleveranciers en dienstverlenende bedrijven klaar om u te informeren over hun producten en diensten. Gedurende de Kennisdag is er ruim gelegenheid om met collega’s en professionals ervaringen uit te wisselen.

Locatie en aanvang

De Kennisdag wordt gehouden in hotel- en congrescentrum het Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9 in Wageningen. Vanaf 8.45 uur is de ontvangstbalie geopend en om 9.25 uur beginnen de lezingenprogramma’s.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot en met woensdag 14 november vooraf online aanmelden via de website van de NFO (www.nfofruit.nl). Bij vooraf aanmelden geldt het gereduceerde tarief van 25 euro per persoon (normaal tarief is 30 euro). Dit bedrag is inclusief lunch, koffie en thee.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven