Zuid-Afrikaans steenfruitseizoen maakt goede start

Ondanks de vertraging die vroege soorten door de late winter opliepen, is het Zuid-Afrikaanse seizoen voor steenfruit inmiddels van start gegaan. In een aantal noordelijke provincies viel de afgelopen weken behoorlijk wat hagel. Voornamelijk telers zonder beschermingsnetten ondervonden hier schade van. Dit betekent minder fruit, maar ook hogere prijzen. 

Jako van Lil van Fruits Unlimited levert al zes weken lang nectarines en zegt dat de lokale markt goed is. Het bedrijf, dat ook fruit naar Europa, Azië en het Midden-Oosten exporteert, heeft de eerste abrikozen al verzonden. De VS is bijna door zijn volumes heen, wat de buitenlandse markten voor Zuid-Afrika goed doet. Ook de pruimen zullen dit seizoen iets later zijn dan normaal. De schatting is nu rond week 47-48, maar als het betere weer blijft aanhouden, kan dit ook vroeger zijn. De bomen hebben veel fruit, aldus Jako. Alleen bomen van het ras Pioneer kunnen in sommige gebieden wat minder produceren.


Jako van Lil en Floyd Zaiger in Californië

De Flavor Fall, het nieuwste late pruimenras van Fruits Unlimited, zal zijn opbrengst dit seizoen naar verwachting verdubbelen. De goede ontvangst in Europa en Azië van vorig jaar zorgt voor een grotere vraag van consumenten.

Voor meer informatie:
www.fruitsunltd.co.za

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.