Seizoen 2012-2013

Zuid-Afrika: oogstraming druiven in lijn met vorig seizoen

De eerste ramingen voor het Zuid-Afrikaanse druivenseizoen van 2012-2013 zijn vrijwel hetzelfde als vorig jaar, toen er 54,65 miljoen dozen werden geoogst. De schatting voor dit seizoen ligt tussen de 53,8 en 55,1 miljoen dozen.In de regio Nothern Province was de vruchtzetting van de vroege rassen ietwat zwaarder dan verwacht wegens koude weersomstandigheden begin september. Hierdoor moest er meer met de hand worden uitgedund om mogelijk ongelijke bessengrootten te elimineren. De oogst van Early Sweet zal naar verwachting rond week 44 beginnen. Die van Prime zal volgen in week 45 en 46 (de normale oogstperiode). De wijnstokken zijn zeer gezond en dus worden er druiven van goede kwaliteit verwacht.

In de regio Orange River laten de eerste schattingen een goed tot zwaar oogstvolume van de rassen in deze regio zien. De vruchtzetting van de vroege variëteiten was ook iets zwaarder dan verwacht wegens koudere weersomstandigheden begin september. De oogst van de vroege soorten zal in week 46 of 47 beginnen (± 5–7 dagen later dan vorig seizoen). Ook hier zijn de wijnstokken erg gezond en worden er goede druiven verwacht.

De rassen Prime, Flame Seedless en Starlight staan nu in volle bloei in de regio Olifants River en de verdunning is begonnen. Voorlopige schattingen tonen een goed oogstvolume van de vroege variëteiten. Het seizoen is 5–7 dagen later dan vorig seizoen en de oogst van de vroege rassen zou in week 48 moeten beginnen. Wederom: gezonde wijnstokken en naar verwachting goede druiven.

In het noordelijke (vroege) deel van de regio Berg River bloeiden de vroege variëteiten vanaf de derde week van oktober, wat ± 5-7 dagen later is dan in het seizoen 2011-2012. In de hele regio is het nog steeds relatief koel weer, waardoor de oogst tot 7 dagen later kan zijn dan voorgaand seizoen. De meeste rassen hebben gezonde wijnstokken.

In de regio Hex Valley River komen de vroege variëteiten nu in de bloeiperiode en er zijn al aanwijzingen dat de vruchtbaarheid gemiddeld tot goed is. In de hele regio is het nog steeds relatief koel weer met af en toe warme dagen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.