Macedonië: grootste appeloogst in afgelopen vijf jaar

Volgens de Federatie van boeren in de Republiek van Macedonië (FFRM) staat Macedonië dit seizoen een recordappelproductie te wachten. De appeloogst zal naar verwachting rond de 150.000 ton liggen, waarvan meer dan 100.000 ton uit de regio Prespa komt.

De oogst van variëteiten zoals Golden, Red Delicious, Granny Smith, Chadelle en Mutsu is al ten einde, terwijl de Idared -de belangrijkste variëteit, die goed is voor ongeveer 80% van 's lands totale appelproductie- nog steeds wordt geplukt. Ondertussen is de export van de Golden en Red Delicious, Granny Smith en Chadelle reeds begonnen.Volgens Besnik Osmani, van International Prespa Apples, liggen de prijzen voor alle variëteiten dicht bij elkaar, behalve voor de klonen van de Red Delicious (Red Chief en Red Cap), die veel duurder zijn. Hij zegt: "Telers zijn momenteel tevreden met de prijzen en ze verwachten stijgingen wegens een grote vraag van onze buren (Servië, Bulgarije, Montenegro en Bosnië)." De export voor de belangrijkste markt, Irak, zal naar verwachting eind november starten.

Voor meer informatie:
Besnik Osmani
International Prespa Apples Trading Co.
Macedonia
Tel: +(389) 70 978-052
Email: intprespaco@gmail.com
Skype ID: apples_macedonia

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.