Cor Hurkx (Evers Specials) reageert op kiemgroentenboycot Kroger:

"In VS is kiemgroentenproductie van andere orde dan binnen EU"

Tholen - De Amerikaanse retailer Koger gaf eind vorige maand aan te stoppen met de verkoop van 'sprouts' als gevolg van het potentiële voedselveiligheidsrisico. Het bedrijf, gevestigd in Cincinnati, exploiteert meer dan 2.400 winkels in 31 staten. Het bedrijf zegt niet te kunnen verzekeren dat de kiemgroenten veilig zijn voor consumptie vanwege de ziektekiemen in de zaden. Wel heeft Kroger aangegeven het beleid te willen herzien als de veiligheid kan worden gewaarborgd.Volgens Cor Hurkx van Evers Specials is het verwijderen van allerlei producten uit de schappen om allerlei redenen wereldwijd aan de orde van de dag. "Het product kiemgroente vergt binnen de logistieke keten extra aandacht, maar als deze aandacht gegeven wordt, krijgt de consument er ook veel voor terug. In de Verenigde Staten is de productie van kiemgroente van andere orde dan binnen de Europese Unie. Hier zijn we op het gebied van voedselveiligheid en de verbeteringstrajecten al lang geleden een andere weg ingeslagen. En deze aanpak heeft geleid tot een duidelijk betere situatie voor de consument."

"De kiemgroentensector in Europa heeft onlangs unaniem besloten de handen nog meer ineen te slaan. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we als sector de consument kunnen blijven bedienen met veilig en hoogwaardig en gewaardeerd product", vervolgt Cor. "Inmiddels zoeken kwekersassociaties in de VS toenadering tot hun collega’s in Europa. Zeer waarschijnlijk om van onze aanpak te leren. Kroger probeert met deze actie ook verbeteringen af te dwingen. Een bewijs temeer dat het voorlopige - en voor onze collega’s in de VS hopelijk tijdelijke - afscheid ook door de retailer met pijn in het hart genomen is.

Voor meer informatie:
Cor Hurkx
Evers Specials
Stationsstraat 33
6515 AA, Nijmegen
Tel: 0243481422
Fax: 0243482140
Mob: 0653345194
E: c.hurkx@eversspecials.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.