Eerste spadesteek voor Lidl logistiekcentrum

Bönen - Het nieuwe Lidl logistiek centrum in het Duitse Bönen zal één van de grootste koelhuizen in Duitsland worden. Dat verklaarde bedrijfsleider Ekkehard George vorige vrijdag toen officieel de eerste spadesteek van het 50 miljoen project werd gegeven. Het is de bedoeling dat het nieuwe logistiek centrum reeds over een jaar met circa 300 medewerkers in gebruik wordt genomen. 180 van hen werken al op de huidige standplaats in Unna.
 
„25 jaar geleden zijn we in Unna begonnen. Voor ons jubileum geven we onszelf nu een nieuwe standplaats", zei George. Toen duidelijk werd dat het bouwen van een nieuw logistiek centrum noodzakelijk begon te worden, heeft het bedrijf relatief snel voor Bönen als vestigingsplaats gekozen. De omstandigheden zijn hier namelijk uitstekend voor een logistiek bedrijf. Halverwege 2011 kocht Lidl hier uiteindelijk een 15.000 vierkante meter groot grondstuk. Later werd de rest van het in totaal circa 24 hectare grote areaal gekocht. Dat viel nog niet mee omdat een deel van de hier gevestigde agrariërs tegenwerkten.
 
Aanvankelijk zal er nog maar 107.000 vierkante meter van het in totaal 235.000 vierkante meter grote terrein bebouwd worden. Naast een bijna 40.000 vierkante meter groot en 12,5 meter hoog magazijn zal er nog een circa 900 vierkante meter groot en tien meter hoog administratiegebouw komen. In een later stadium zal er de komende jaren verder uitgebreid worden, zowel qua oppervlakte alsook in de hoogte.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.