HF BRASIL

Hoeveel ruimte biedt de Europese markt voor Braziliaans fruit?

Als 's werelds grootste fruitimporteur besteedde de EU in 2011 €7,7 miljard aan de import van 19 fruitsoorten afkomstig van buiten de EU-grenzen. Dit is te lezen in data van Eurostat.

Volgens marktanalisten van Center for Advanced Studies in Applied Economics (Cepea/Esalq-USP) ging slechts 6,07% van dit bedrag naar Brazilië. Hiermee scoort het land een stuk lager dan Costa Rica, Zuid-Afrika, Ecuador en Colombia, de grote handelspartners van de EU voor deze vruchten.Data van Hortifruti Brasil team/Cepea toont aan dat de EU in 2011 minder geld aan de import van fruit heeft besteed, dan in 2008. dit is te wijten aan de economische Ook de Europese productie daalde, wat aantoont dat de consumptie in de EU over het algemeen is gedaald sinds het begin van de economische crisis.

Toch hebben de gezondheidsvoordelen van fruit nog steeds een sterke aantrekkingskracht op de consument en hier wil de Braziliaanse exportsector op inspelen met de export van 11 belangrijke Braziliaanse fruitsoorten (druiven, meloen, mango, appel, banaan, tahiti limoen, papaja, watermeloen, sinaasappel, vijg en avocado). Deze fruitsoorten waren in 2011 samen verantwoordelijk voor 99% van de waarde van de totale Braziliaanse fruitexport volgens data van het Foreign Trade Secretariat (Secex).

De marktanalyse werd gedaan op basis van data van de Export Helpdesk, met betrekking tot de import van de EU in 2003-05, 2006-08 en 2009-11. De vruchten werden gecategoriseerd in off-season, tropisch en exotisch. De complete analyse is terug te vinden in de oktober 2012 uitgave van het Hortifruti Brasil magazine: http://cepea.esalq.usp.br/hfbrasil/

Het Hortifruti Brasil team is beschikbaar voor informatie-uitwisseling over Braziliaans fruit per email: netcepea@usp.br


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.