Stijging areaal tomaten, paprika en bonen in Alméria

Het areaal en volume van de belangrijkste tuinbouwproducten in Alméria: tomaten en paprika, is behoorlijk toegenomen, aldus de statistieken. Ook bonen, waar nog steeds een bescheiden volume van geteeld wordt, laat zien dat zijn herstel in volle gang is. José Manuel Ortiz, gedelegeerde van de Raad voor Landbouw, Visserij en Milieu, heeft vertrouwen in de resultaten van het seizoen 2012/13. "De eerste tekenen zijn positief en ook externe factoren, zoals de verwachte productiedaling buiten de EU en het voortijdige einde van de oogst in Centraal-Europa, zullen bijdragen aan een goed resultaat voor dit seizoen."

Meer tomaten, paprika en bonen

De tomaat versterkt zijn positie als belangrijkste product, een stijging van 10% brengt het areaal op 10.000 hectare. Stabiele goede prijzen houden het vertrouwen in de tomaat hoog. De grootste stijging was voor de "peer"tomaten (20%). 34% van het totaal bestaat uit geënte tomaten. 

Ondanks het feit dat de paprikaprijzen vorig seizoen niet hoog waren, wordt een areaal stijging van 12 tot 15% verwacht. De paprika heeft zich dankzij de biologische controle van het gewas gevestigd als typisch regionaal product. Het areaal kan dan ook de 8.000 hectare gaan overschrijden. De grootste groei is voor "red California".

Voor bonen wordt, na drie jaar telen, een areaal van 1.300 hectare verwacht, een stijging van 10% ten opzichte van vorig seizoen. 

Komkommer en aubergine stabiel

Het areaal van komkommers zal naar verwachting een lichte daling vertonen. Aanplantingen in juli en augustus daalden met 10%, ook in september is er een daling. Oktober en november zullen dit naar verwachting weer compenseren. Vorig seizoen werd 4.500 hectare geoogst. Ook het volume aubergine zal vrijwel stabiel blijven. Het areaal courgette daarentegen zal naar verwachting met 10 tot 12% dalen, vorig jaar was dit nog 5.600 hectare.

Bron: Teleprensa

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.