Eerste composteerbare fruitlabel ter wereld voor Zespri Organic

Zespri introduceert 's werelds eerste en enige volledig composteerbare fruitlabel voor het Zespri Organic Kiwifruit. De Global Marketingmanager van Zespri Organic, Glenn Arrowsmith, legt uit dat dit initiatief deel uitmaakt van de doelstellingen als marktleider en de voortdurende toewijding aan het verbeteren van milieuvriendelijke aspecten van haar producten. "Onze internationale klanten zijn steeds meer geïnteresseerd in de duurzaamheid van de producten die aankomen in hun markten. We investeren voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om de marktleider op dit gebied ter blijven. Het maken van een composteerbaar label op harig kiwifruit en dit bij elkaar te houden onder hoge luchtvochtigheid en lage temperaturen in opslag, is een grote uitdaging, maar we hebben het voor elkaar gekregen!"Zespri heeft voor de lancering van het composteerbare fruitlabel de afgelopen jaren nauw samenwerkt met de Amerikaanse labelfabrikant Sinclair Systems. Dit jaar zullen er vijf miljoen composteerbare etiketten op Zespri Organic zullen worden bevestigd. Deze zullen worden verkocht in Europa, Noord-Amerika en Aziatische markten.

Sinclair Systems geeft aan blij te zijn met het feit dat ze dit composteerbare etiket Zespri hebben ontwikkeld. Sinclair blijft zich richten op nieuwe manieren om waarde te leveren voor de sector. Zespri's samenwerking in dit project was de sleutel om dit initiatief tot bloei te brengen", aldus Bill Hallier, CEO van Sinclair.

"We verwachten dat in de toekomst meerder fruithandelaren ons zullen volgen in het gebruik van deze milieuvriendelijke technologie", besluit Arrowsmith.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.