Verse appelen bezorgen allergici de minste problemen

Lekker in een knapperige appel bijten, dat is voor veel allergici niet zomaar mogelijk. Toch kunnen ook zij appelen eten door rekening te houden met een paar simpele regels. Elke tweede hooikoortspatiĆ«nt moet ook bij het eten van fruit oppassen. De appel kan daarbij de sterkste allergische reacties veroorzaken. De lippen en mond gaan dan jeuken en ook de tong kan opzwellen. Getroffen personen hoeven echter niet helemaal af te zien van het eten van appelen: sommige appelen zorgen namelijk voor vrijwel geen klachten, daarop wijst de Europese Stichting voor Allergieonderzoek (ECARF).
 
Verse appelen bevatten bijvoorbeeld nog bijna geen stoffen die bij hooikoortspatiĆ«nten voor jeuk in de mond zorgen. Deze stoffen nemen echter toe naarmate de appel langer bewaard wordt. Naast de versheid speelt ook het appelras een rol: Boskoop en Gravensteiner verdragen allergici relatief goed, aldus de stichting. Ook de kleur maakt soms het verschil: rode appelen kunnen bij sommige allergici minder klachten veroorzaken dan groene.
 

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven