Aardappelen met twee tot drie keer zoveel carotenoïde

Amerikaanse wetenschappers hebben gele aardappelen veredeld met carotenoïdeniveaus die twee tot drie keer hoger zijn dan de traditionele aardappelen. ARS is het belangrijkste wetenschappelijke onderzoeksinstituut van het Amerikaanse Landbouwministerie. In 2007 lukte dat al met paarsvlezige aardappelen.

Volgens de onderzoekers zijn deze niche-aardappelen met name in trek bij de stalletjes langs de weg.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.