De slechtste wachtwoorden van 2012

SplashData heeft zijn jaarlijkse lijst met de slechtste wachtwoorden op internet onthuld. Gebruikers van deze wachtwoorden maken de meeste kans om slachtoffer te worden van hackers. De top drie van wachtwoorden is ongewijzigd gebleven ten opzichte van de lijst van vorig jaar: 'password', '123456' en '12345678'.

Nieuwe inzendingen in de lijst zijn 'welcome', 'jesus', 'ninja', 'mustang' en 'password1'.

Dit is de complete lijst met de 'Worst Passwords of 2012':De lijst is samengesteld op basis van bestanden met miljoenen gestolen wachtwoorden die online zijn geplaatst door hackers. Het bedrijf adviseert consumenten of bedrijven die gebruik maken van één van de wachtwoorden in de lijst deze meteen te wijzigen.

Het bedrijf geeft ook wat tips: gebruik wachtwoorden van acht tekens of meer met verschillende soorten telers. En een manier om langere en veiligere wachtwoorden die gemakkelijk te onthouden zijn te maken, is het gebruiken van korte woorden met spaties of andere tekens die hen scheidt. Bijvoorbeeld: car_park_city.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.