110.000 ton aardappelen verwerkt in de zetmeelfabriek Kyritz

Duitsland - De verwerkingscampagne van aardappelen in de Emsland-zetmeelfabriek in het Duitse Kyritz loopt gesmeerd. Nu, halverwege de campagne, is er inmiddels al zo'n 110.000 ton verwerkt. Dat is 50 procent van de contracthoeveelheid. „We hebben dit jaar een zeer goede oogst. Het zetmeelgehalte in de aardappelen is hoog, namelijk 19,5 procent", zegt bedrijfsleider Stefan Hannemann. Ter vergelijking: vorig jaar lag het gehalte op slechts 18,4 procent. Stefan wijt het hogere zetmeelgehalte aan de goede weersomstandigheden.
 
Op 13 augustus begon de campagne en daarmee de meest arbeidsintensieve periode van het jaar in de fabriek. De campagne eindigt vermoedelijk halverwege januari. Tot dan zal het bedrijf zo'n 220.000 ton aardappelen verwerken. Hieruit zal 50.000 ton zetmeel gewonnen worden. Circa 35 procent van het zetmeel wordt al tijdens de campagne verder verwerkt. De overige 65 procent pas daarna. De afnemers komen meestal uit de levensmiddelenindustrie.
 
Voor de campagne begon, zijn de installaties grondig onderhouden en ook omgebouwd. Het bedrijf investeerde bovendien in verbetering van de hygiëne en reducering van het energieverbruik. Verdere investeringen ter hoogte van twee miljoen euro staan voor volgend jaar gepland. Voor de raffinage, oftewel de reiniging van het zetmeel, wil men in de toekomst een andere technologie gaan gebruiken.
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.