Adrian Picazo Martinez van Mercomotril:

"Eén van de grootste cherimoyaproducenten van Spanje"

Tholen - Mercomotril is één van de grootste cherimoyaleveranciers van Spanje. "Cherimoya's worden alleen in Granada geproduceerd vanwege het gunstige klimaat", vertelt directeur Adrian Picazo Martinez. "We beleveren een van de grootste Spaanse retailers en zo'n 10% van de cherimoya's wordt geëxporteerd. De voedingswaarden van dit product zijn erg goed, maar het probleem van cherimoya's is de bewaarbaarheid."De impact van de waterschade in Motril is beperkt. "Bij ons in het gebied is het lang niet zo heftig geweest als in Murcia. Hoogstens 0,5% van de producties zijn vernietigd", zegt Adrian Picazo Martinez. Hij verwacht een moeizaam groenteseizoen. "Door de economische crisis in Spanje komen mensen uit de bouw terug naar het werk in de tuinbouw. De producties zijn, net als in Nederland het geval is, te groot om een redelijke prijs te krijgen."

"We zijn volop actief om rassen te introduceren met een betere smaak en houdbaarheid. Met de tomaten en snijbonen hebben we veel concurrentie uit Marokko. De concurrentie van komkommers komt voornamelijk uit Turkije en Griekenland, maar daar hebben we minder last van. Wij hebben één groot voordeel, namelijk dat we alle landen in Europa binnen 48 uur van pallets producten kunnen voorzien", zegt de directeur.

Mercomotril levert jaarrond mango's. "Het Spaanse seizoen is begin september van start gegaan en duurt tot december. Daarna schakelen we over op Zuid-Amerikaans product, zodat we jaarrond kunnen leveren. Wij werken voornamelijk met de variëteit Osteen en dat is voor ons de lekkerste mango ter wereld, heel zoet, zonder draadjes. Het mango-areaal neemt in Malaga en Granada fors toe, jaarlijks wel met 20 tot 30%!"

Voor meer informatie:
Mercomotril
Poligono Alboran Parc 54
18600 Motril
Granada
Tel: 0034 958 60 16 00
mercomotril@mercomotril.com
www.mercomotril.comPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.