minder brandstofverbruik en meer stuurinformatie

160 nieuwe CarCubes voor Zandbergen’s Transport

Zandbergen’s Transport heeft in de zomermaanden al haar vrachtauto’s voorzien van de nieuwste versie van de CarCube van Trimble. Hiermee bevestigt deze transporteur zijn jarenlange vertrouwen in Trimble. De inbouw van de derde generatie CarCube-boordcomputers stelt de onderneming in staat de ritefficiency te verhogen en het brandstofverbruik met procenten te verlagen. “De CarCubes leveren ons ook meer stuurinformatie over de rij-uren en het rijgedrag van de chauffeurs”, aldus Jos Zandbergen, directeur bij het bedrijf.Voor Zandbergen’s Transport is het kunnen aanbieden van flexibiliteit aan klanten erg belangrijk. Het betekent dat de medewerkers snel kunnen inspelen op een klantvraag. De planners kunnen tijdig ook een verwachte aankomsttijd (ETA) doorgeven. Deze ETA is zelfs voor klanten zichtbaar, nadat ze hebben ingelogd op de website van het bedrijf. De nieuwste versie van de CarCube biedt Zandbergen hierbij duidelijk meer mogelijkheden dan de vorige versie van de Trimble-boordcomputer.

Uitgebreidere mogelijkheden

De eerste ervaringen met de nieuwste CarCube en de uitgebreide mogelijkheden ervan stemmen Jos Zandbergen tot tevredenheid. De boordcomputer biedt het bedrijf onder andere trucknavigatie, het op afstand uitlezen van de digitale tachograaf en snellere reactietijden. “Het was het juiste moment voor het inbouwen van de derde versie van de CarCube”, aldus Zandbergen. Mede ook dankzij een voor het bedrijf interessante inruilactie.

‘Voor elke planner persoonlijk overzicht’

De 160 boordcomputers zijn in de zomermaanden ingebouwd in evenzoveel trucks. “Onze planners hebben hierdoor veel meer informatie tot hun beschikking, zeker naar de klant toe. De data die de CarCubes aanleveren, is via de planningstool FleetCockpit van Trimble zichtbaar op de schermen van de planners. Deze kunnen de gegevens op het scherm naar wens indelen, zodat voor iedere planner het gewenste persoonlijke overzicht ontstaat.” De keuze voor de planningstool FleetCockpit is een bewuste geweest van de directeur. Het betreft een extra optie die door Trimble wordt aangeboden. Standaard is de oplossing FleetWorks in het CarCube-pakket inbegrepen.

Pilot Rijstijlassistent

Zandbergen startte eveneens met een Rijstijlassistent pilot, waarbij het rijgedrag van de chauffeurs op kantoor is te volgen. Het verwacht daarmee een besparing op het brandstofverbruik te behalen en de slijtage van de trucks terug te dringen. Met het op afstand uitlezen van de chauffeurskaart en het massageheugen wist het bedrijf ook al direct tijd te besparen. “Eerder liepen we met een laptop naar onze auto’s om deze zaken uit te lezen”, aldus de directeur.

KPI-rapportages

De belangrijkste functionaliteiten waarover Zandbergen’s Transport na de implementatie van de boordcomputers beschikt zijn trucknavigatie, live inzicht in de rijtijden van chauffeurs, het op afstand uitlezen van het massageheugen van de digitale tachograaf en KPI-rapportages van verloningstool LogicWay. De trucknavigatie zorgt ervoor dat chauffeurs minder onnodige kilometers maken en minder CO2 uitstoten. De eerste maanden laten zien dat er per rit tien minuten tijdwinst is behaald. Ook moet een besparing van drie procent op het totaal aantal gereden kilometers haalbaar zijn, wat gelijk staat aan 500.000 kilometer op jaarbasis.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.