Volgend jaar op 24 en 25 augustus

Bramenfestijn Brommels succesvol verlopen

Brommels! Het evenement rond bramen en het Wâldenlandschap was een succes! Daarom heeft de organisatie besloten het volgend jaar weer te organiseren. Brommels! 2013 wordt gehouden op 24 en 25 augustus. Het was wel even schrikken, dat de heetste dag van 2012 precies op Brommels! viel. Toch waren de bezoekers zeer enthousiast. Er waren bramenplukkers in het boerenland, veel fietsers en bezoekers van de open tuinen, kinderen die waterdiertjes zochten, stenen beschilderden en jampotjes versierden. Mensen hebben ook genoten van de culinaire markt en het gezellige terras. Niet alleen de bezoekers, ook gemeente en allerlei organisaties in de streek vinden het een leuk festival dat past in het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden.“We zien de braam als ambassadeur van het gebied, die iedereen verleidt om het bijzondere landschap te ontdekken en te genieten van de heerlijke vrucht waar je zoveel mee kunt doen op culinair gebied” zeggen de initiatiefnemers. “We willen proberen om elk jaar een stukje te groeien tot uiteindelijk de hele Noardlike Fryske Wâlden mee kan doen. Maar het is een vrijwilligersorganisatie en het moet dus wel voor iedereen leuk blijven. We denken dat we de organisatie simpel en overzichtelijk kunnen houden, wanneer elk deelnemend dorp een eigen werkgroepje heeft.”

De werkgroepen in de dorpen kunnen zelf hun activiteiten bedenken. De overkoepelende commissie zorgt voor de vergunningen, financiering, promotie en publiciteit. Zij ondersteunt de werkgroepen bovendien met afstemming van activiteitenaanbod en kan ondersteuning bieden m.b.t. materiaal.

Komend jaar zal Brommels! wederom gehouden worden in en rondom Noardburgum en Jistrum. Indien mogelijk sluiten Eastermar en Twizel aan. In november wil de commissie duidelijkheid hebben over de dorpen die volgend jaar meedoen. Deelname heeft alles te maken met voldoende enthousiaste vrijwilligers in de dorpen.

Op de website www.waldpyk.com/brommels is een foto-verslag te vinden van Brommels! 2012. Wie enthousiast is geraakt en de commissie wil helpen dit bramenfestijn ook in 2013 tot een feest te maken, kan zich aanmelden bij Marjan Vroom, 0511-474037 of brommels2013@gmail.com. Liefst voor 1 november.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.