Groene leveringsservice voor Karlsruhe: BioVelo brengt groenten en fruit rond

Karlsruhe - In Mannheim rijdt de 'RegioVelo' al langer, maar sinds kort heeft de Duitse stad Karlsruhe haar variant hierop: de 'BioVelo'. Eenmaal in de week rijdt BioVelo door de stad en levert daarbij groenten en fruit van een regionale teler direct aan de eindverbruiker. Het bijzondere hieraan: mensen met een handicap brengen de groentekisten met de fiets rond. Ka-news.de, een website voor inwoners van Karlsruhe, sprak met initiatiefnemer Josef Held over het project.'


 
„Toen ik met het project begon, had ik niet gedacht dat het zo snel zou werken", zegt Held blij. Hij hoorde van het 'RegioVelo' project in Mannheim en wilde proberen om zoiets ook in Karlsruhe te realiseren. Net als in Mannheim gaat het er ook in Karlsruhe om dat mensen actief de arbeidsmarkt op geholpen worden. In Karlsruhe zijn het mensen met een handicap die de koeriersritten uitvoeren, eventueel begeleid door een fietskoerier van 'Radkurier Karlsruhe'. Het doel dat Josef Held met zijn project beoogt, is het contact tussen mensen met een handicap en 'doorsneemensen', zoals hij ze noemt, te bevorderen.
 
Bij BioVelo is 'Bioland Gärtnerei Schmälzle' uit Sinzheim de hoofdleverancier van groenten en fruit. De producten zijn uitsluitend van bio-kwaliteit. Tot nu toe levert BioVelo alleen in het stadsdeel Weststadt, maar bij voldoende vraag zal er in de toekomst misschien ook in andere stadsdelen geleverd worden. De leveringen vinden elke dinsdag plaats tussen 8 en 13 uur.
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.