Verboden aardappelen te rapen in Halsteren

Rinus van Wezel kwam van de week in de Oude Beijmoer in Halsteren voorbij een modderig aardappelveld waar de teler met enige moeite de aardappelen aan het rooien was. Opvallend was dat er aan de oprit van de akker een bordje geplaatst was met het opschrift: 'Verboden te rapen: Bij overtreding doen wij aangifte bij de politie'.Het stemde ons tot nadenken: Er zijn mensen die gaan rapen of zoeken nadat de boer het veld heeft geoogst. Ze zoeken dan naar aardappelen die om de een of andere reden nog op het land zijn achtergebleven en daar vaak een leuke hoeveelheid gratis aardappelen aan overhouden. Het is echter niet de bedoeling om te gaan rapen als nog maar een deel van de akker is geoogst want de verleiding kan groot zijn om bij een tegenvallende raapoogst de zaak snel aan te vullen op het gedeelte dat nog niet is geoogst en dan gaat de raperij natuurlijk veel effectiever.

Feit is dan dat het om diefstal gaat en daar is de aardappelteler natuurlijk niet van gediend. Het herinnerde ons ook aan onze jeugd toen het rapen van aren na de korenoogst nog een normaal verschijnsel was voordat de maaidorsers hun intrede hadden gedaan.

Rinus van Wezel

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.