minder transportkosten en meer CO² besparing

Intermodale dienst DailyFresh Logistics duurzaam en kostenbesparend

DailyFresh Logistics heeft een intermodale dienst vanuit Spanje geïntroduceerd, waarbij het vervoer over het water en de weg worden gecombineerd. Door de toenemende behoefte vanuit de markt kon een nieuwe service, naast het traditionele wegtransport, niet uitblijven. De intermodale dienst van Dailyfresh Logistics bespaart 2.000 kilometers over de weg en honderden Euro’s aan tolgelden op een rondrit. Deze oplossing draagt ook bij aan het milieu door het verminderen van CO² uitstoot.

Dat Nederlandse en Spaanse klanten behoefte hebben aan een multimodale route bewijzen onze klanten, aldus Adrie Visbeen. Vanuit Nederland hebben we een aantal klanten die het gehele seizoen in een vast patroon ladingen gaan verschepen via Transfennica vanuit Bilbao naar Zeebrugge en Tilbury. Deze week hebben ook de eerste Spaanse klanten ladingen verstuurd.

Volgens John de Boom, Sales manager Dailyfresh Logistics, wordt het succes bepaald door het netwerk dat kan worden aangeboden. De afgelopen jaren heeft DailyFresh Logistics geïnvesteerd in goede relaties in Spanje. In de economische crisis is onze service ook een kans voor de Spaanse vervoerders die, als onderdeel van de gehele route, ingezet worden om versproducten vanuit Spanje te transporteren naar Bilbao.

In de haven van Bilbao zijn er temperatuur gecontroleerde crossdock faciliteiten, waar producten worden verzameld en overgeslagen in 45ft palletwide Coolboxx reefer containers voor verscheping naar Ierland, Scandinavië en Rusland. Met deze crossdock mogelijkheden speelt DailyFresh in op de vraag naar containerisatie op lange afstanden. Wanneer de Spaanse wetgeving met betrekking bruto ladinggewichten en as lasten wordt aangepast zullen de mogelijkheden voor intermodaal transport vanuit Spanje nog verder vergroot worden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.