systemen van SSI Schäfer kunnen 320 ton verplaatsen

Verrijdbare palletopslagsystemen voor uitbreiding Kloosterboer

De Kloosterboer Groep heeft voor de uitbreiding van haar Delta Terminal op de Maasvlakte gekozen voor verrijdbare palletopslagsystemen van SSI Schäfer. De toenemende vraag vanuit de markt om ook kleinere partijen met een grotere differentiatie te kunnen aanbieden, waarbij op palletniveau kan worden afgeroepen, gaf bij de dienstverlener de doorslag voor de systeemkeuze. Naast de optimale ruimtebenutting bij toepassing van verrijdbare systemen blijven de locaties individueel bereikbaar, waardoor een zeer hoge bezettingsgraad ontstaat en het FEFO-principe uitstekend gehanteerd kan worden.Het 9600 m² grote bedrijfspand krijgt een ruime expeditie, een veterinair keurpunt en 8 cellen die geschikt zijn voor zowel koelen als vriezen. De cellen hebben een gezamenlijke opslagcapaciteit van 10.000 pallets, waarbij de pallets tot op een hoogte van maar liefst 11 meter in de verrijdbare installaties kunnen worden geplaatst. De middels elektromotoren aangedreven verrijdbare wagens verplaatsen elk een gewicht van 320 ton.

Na een uitgebreide selectieprocedure gaf Kloosterboer de voorkeur aan het bekende ESX-systeem van fabrikant en marktleider SSI Schäfer. De installaties worden aangestuurd door het WMS, waarbij de in- en uitgaande bewegingen van de reachtrucks door het verrijdbare systeem worden geregistreerd en het verrijdbare systeem opdrachten kan ontvangen om de gewenste gangpaden automatisch te openen. Het nieuwe pand is op dit moment in aanbouw en zal naar verwachting medio 2013 in gebruik worden genomen.

Over Kloosterboer

Als logistiek dienstverlener is de Kloosterboer Groep gespecialiseerd in temperatuur geconditioneerde opslag en distributie van voedselgerelateerde producten. Hierbij moet gedacht worden aan onder meer vis, vlees, fruit, vruchtensappen, vruchtensapconcentraten, boter, melkpoeder, kaas en diepvries patat. Met ruim 3 miljoen m3 / 500.000 ton opslagcapaciteit en meer dan 600 medewerkers in dienst, is Kloosterboer één van de grootste spelers in dit segment. Kloosterboer heeft vestigingen in IJmuiden, Velzen, Rotterdam, Vlissingen, Elst, Harlingen, Harnes (Frankrijk), Bayside (Canada) en Dutch Harbor (Alaska). 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven