Bedorven champignons in Duitse supers aangetroffen

Duitsland - Veel supermarkten en discounters bieden bedorven champignons aan. Dat is gebleken uit onderzoek van het Duitse consumentenprogramma 'Markt'. In vier van de zeven geteste winkels hadden de champignons volgens de levensmiddelenverordening niet meer verkocht mogen worden. In drie van deze winkels waren ze zelfs niet meer consumeerbaar, zo meldde het televisieprogramma. Bij slechts één van de geteste winkels waren de champignons in goede staat.

De testers kochten steekproefsgewijs doosjes met witte en bruine champignons van handelsklasse 1 bij Netto, Lidl, Penny, Edeka, Rewe en Sky. Aansluitend werden deze door een deskundige van het Duitse Instituut voor Landbouw en Voedsel onderzocht. De monsters uit Netto- en Penny-supermarkten zaten vol met champignons die niet aan de criteria van handelsklasse 1 voldoen. Ze hadden daarom als handelsklasse 2 aangeboden moeten worden. Bij Aldi, Lidl, Edeka en Sky zag het er nog slechter uit: hier werden doosjes champignons verkocht met voor een groot deel bedorven of minderwaardige champignons. Bij de steekproef van Lidl werd zelfs flinke bacterieaantasting aangetoond. Alleen bij Rewe waren de champignons onberispelijk. In welke regio's de producten gekocht werden, deelde tv-zender NDR niet mee.
 
Aldi, Lidl en Netto spraken van een betreurenswaardige, op zichzelf staande situatie, aldus NDR. Aldi wil haar werknemers er naar aanleiding van de steekproef aan herinneren om de strenge richtlijnen na te leven. Edeka en Netto deelden 'Markt' schriftelijk mee dat ze de kwaliteitscontroles willen verhogen. Sky kon geen verklaring geven voor het voorval en Penny heeft nog geen commentaar gegeven.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.