Enza Zaden vestigt dochteronderneming in India

Afgelopen vrijdag heeft Enza Zaden officieel haar nieuwe dochteronderneming, Enza Zaden India Private Limited, geregistreerd. “We zijn trots om dit bedrijf, dat volledig in ons eigen beheer is, in India te kunnen starten”, vertelt Jaap Mazereeuw, algemeen directeur van het groenteveredelingsbedrijf in Enkhuizen.

Enza Zaden India is gevestigd in Pune, in de staat Maharashtra. Deze regio staat bekend als een van de belangrijkste groenteproducenten van het land. Het nieuwe bedrijf zal zich richten op de ontwikkeling van nieuwe hybride groenterassen die volledig zijn afgestemd op lokale telers in India. De nieuwe rassen geven deze telers een hogere opbrengst en een betere resistentie tegen ziekten.

Enza Zaden India is de nieuwste aanwinst in de wereldwijde organisatie van R&D-stations en commerciële vestigingen. Na Indonesië en China is dit de derde grote markt in Azië die Enza Zaden betreedt. De Indiase markt, die zich momenteel snel ontwikkelt van OP-rassen naar hybriderassen, wordt steeds groter en belangrijker.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.