Fresh & Easy-producten

Tesco verkoopt Amerikaanse merkproducten in Britse supermarkten

Tesco begint producten van zijn Amerikaanse reeks te verkopen in Britse supermarkten. De Fresh & Easy-producten, met inbegrip van plantaardige verpakkingen, zullen in heel het Verenigd Koninkrijk verschijnen. Het is een stap waarmee het bedrijf hoopt de verliezen in de Amerikaanse onderneming te verminderen. De vijf jaar oude, in Californië gevestigde keten, veroorzaakt problemen voor Tesco na de verliezen van €91 miljoen in de zes maanden tot 25 augustus.

Kantar Retail-analist Bryan Roberts zei dat het introduceren van het nieuwe merk naast meer gevestigde labels zoals Finest en Healthy Living, verrassend was: "Fresh & Easy heeft geen merkwaarde in het Verenigd Koninkrijk en in termen van sourcing, verpakking of marketing zit er geen synergie in het hebben van dezelfde reeks op 13.000 kilometer afstand."

Het gebruik van de merknaam zou een royaltybetaling aan de Verenigde Staten kunnen opleveren, wat zou kunnen helpen de financiële prestatie te verbeteren, suggereerde Roberts.

Source: guardian.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.