Spar rust wagenpark uit met Cryo Tech koelunits

Spar Nederland heeft al haar voertuigen uitgerust met Cryo Tech koelunits. Hiermee wil de onderneming de ecologische voetafdruk verkleinen en voldoen aan de regelgeving op het gebied van koelen en geluidsemissies. Tegelijkertijd verwacht het bedrijf dat de distributiekosten door de nieuwe koelunits worden verlaagd met naar schatting 62.000 euro op jaarbasis.

De CryoTech-koelunits zijn geleverd door Thermo King Transportkoeling. Ze gebruiken gerecyclede vloeibare kooldioxide als koudemiddel in een systeem met een open circuit. Bijzonder hieraan is dat er lucht door de laadruimte stroomt. Veel andere systemen blazen koudemiddel de laadruimte in dat de aanwezige zuurstof verdringt. Bij dergelijke systemen moeten de gebruikers beschermd worden met ingewikkelde veiligheidsmechanismen en gasafscheidingsapparatuur en neemt het laden en lossen meer tijd in beslag.

Spar testte sinds 2009 de nieuwe koeltechnologie samen met huistransporteur Peter Appel. Inmiddels zijn alle 60 opleggers die voor Spar rijden omgebouwd en uitgerust met de nieuwe koeloplossing. Deze voertuigen bevoorraden vanuit distributiecentra in Alkmaar en Waalwijk de 677 Nederlandse winkels van Spar.

bron: Logistiek

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.