Brazilië ontwikkelt ideale fritesaardappel

Het Braziliaanse bedrijf Empresa Brasileña de Pesquisa Agropecuaria (Embrapa) introduceerde een genetisch verbeterde aardappel, speciaal geschikt voor de productie van Franse frietjes. Het gaat om de BRSIPR Bel, die volgens Embrapa is ontworpen door het agrarische instituut van Paraná.

"De Bel is ontworpen om knapperig te blijven tijdens het frituren", zegt Embrapa-onderzoeker Arione Pereira, één van de verantwoordelijken voor het product. "Het zal een gezonde heldere kleur behouden in hete olie."

Het gewas is erg stevig. Het is PVY- en PLRV-resistent en niet gevoelig voor algemene fysiologische kwalen. Embrapa is van plan de aardappel volgend jaar februari op de markt te brengen.

Source: Agencia de xinhua


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.