Project i-HIC ondersteunt een bereikbare haven

Markt realiseert innovatie Sustainable CorridorContainers over water vervoeren tegen 'wegprijzen'. Door slimme logistieke samenwerking en betere douaneafhandeling kunnen containers nu tegen concurrerende prijzen vervoerd worden via de binnenvaart. Dit nieuwe initiatief 'The Sustainable Corridor' werd geïntroduceerd door Pernis Combi Terminal, Kamps Transport BV en Customs Solutions & Improvements. The Sustainable Corridor komt mede voort uit de Spitsshift Top20 van De Verkeersonderneming. Vrijdag 12 oktober 2012 was de officiële aftrap van The Sustainable Corridor door Wim van Sluis (voorzitter Deltalinqs) en Aernout van der Bend (directeur van De Verkeersonderneming).

Syntens stimuleert bereikbaarheid haven

In Rotterdam draagt Syntens bij aan (o.a.) de vergroting van de internationale concurrentiepositie van de Rotterdamse Haven met het project 'Innovatief Haven en Industrieel Complex', kortweg i-HIC. Havengerelateerd MKB staat voor Syntens centraal. In i-HIC worden MKB aan elkaar en waar relevant aan kennisinstellingen en andere relevante partijen gekoppeld. Het doel is innovatieve producten of logistieke oplossingen te ontwikkelen die moeten leiden tot nieuwe business, een beter bereikbare haven en spitsmijdingen. Innovatieadviseur Ritha van Ruit: "We zien logistieke innovaties ontstaan die we van harte stimuleren en ondersteunen. Hetzij door de betrokken bedrijven te koppelen aan logistieke partners zoals bijvoorbeeld Dinalog, door zelf met individuele bedrijven of clusters van bedrijven aan de slag te gaan of soms alleen als kritisch klankbord. We werken daarbij in dit geval samen met de Verkeersonderneming in de Spitsshift Top20. Op deze wijze leveren we een bijdrage aan een betere logistieke keten wat weer een impuls is voor de Topsector logistiek."

Doorbraak in de markt

The Sustainable Corridor lanceert een doorbraak in het containervervoer van en naar de Maasvlakte. Deze nieuwe aanpak biedt de flexibele inzet en afstemming van spoor, binnenvaart en wegvervoer en is concurrerend met het wegvervoer in prijs, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Dit betekent minder CO2 en geen vertragingen op de A15 en bij terminals. De samenwerkende partijen, Pernis Combi Terminal, Kamps Transport BV en Customs Solution & Improvements, verwachten dat het wegvervoer over de A15 met meer dan 20.000 containers per jaar verminderd wordt. Ze realiseren een bijdrage van tien tot vijftien procent aan de doelstellingen voor het terugdringen van de aantallen vrachtwagens op de A15."

Spitsshift Top20

De Spitsshift Top20 is een groep van twintig bedrijven die dagelijks actief zijn in het vervoer van containers van en naar de haven van Rotterdam. De ondernemers zetten zich samen in om door het ontwikkelen van nieuwe logistieke oplossingen, meer lading buiten de spits te vervoeren. Zo verbetert de planning, de betrouwbaarheid en de service van het transport van en naar de haven. De Verkeersonderneming en Syntens ondersteunen de bedrijven bij de realisatie van de logistieke oplossingen.


Bron: Syntens

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.