John van Duivenbode, Juniorfruit:

"Hopelijk meer Florida-grapefruit beschikbaar voor Nederlandse markt"

Tholen - John van Duivenbode stuurde de foto van de eerste Florida Grapefruits, die geladen zijn en naar verwachting vanaf 26 oktober weer bij Juniorfruit in Rotterdam beschikbaar zijn. De importeur heeft ook dit jaar weer Florida grapefruit van vaste leverancier Premier Citrus Packers onder het label Premier. Deze grapefruit komen uit de Indian River-streek. "Vanuit deze streek hebben de grapefruits een volle smaak en zijn ze goed sappig. Alleen komt deze streek iets later op de markt dan vanuit het midden en oosten van Florida. Veel regen heeft ervoor gezorgd dat het seizoen laat begonnen is, want het is onmogelijk om na een lange regenperiode grapefruit te oogsten en te stoken."

De importeur verwacht dat ook dit jaar de dikke maten schaars zullen zijn en dat het accent komt te liggen op de maten 48 en 56. "De prijzen zijn dit jaar erg hoog en dat heeft alles te maken met een hoge kostprijs. In veel boomgaarden is 'citruskanker' geconstateerd en deze grapefruits mogen absoluut niet naar Europa geëxporteerd worden, volgens de Europese wetgeving", vertelt John. "Ondanks dat deze 'citruskanker' helemaal niet schadelijk is voor de gezondheid en dit meer een cosmetisch probleem is, mag er in de boomgaarden waar dit probleem geconstateerd is, helemaal niet geoogst worden. De telers hebben vanwege deze wetgeving dan ook veel schade en het wordt er hierdoor allemaal niet makkelijker op."

"We hopen dat er dit jaar toch iets meer volumes beschikbaar zullen zijn voor de Nederlandse markt dan vorig jaar. Er wordt door importeurs vanuit verschillende landen, ondanks de hoge inkoopprijs, aan de exporteurs getrokken om maar te leveren. Wij zien het seizoen positief tegemoet en hopen samen met onze leverancier een een constante kwaliteit op de markt te brengen waar een ieder tevreden mij is", besluit John.
 
Voor meer informatie:
John van Duivenbode
Juniorfruit
Tel: 010-2450077
Mob: 06-20261370
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.