Canada lanceert nieuw appelras: de Salish

Appelliefhebbers zullen binnenkort een nieuw ras hebben om hun tanden in te zetten. De Salish maakt deze herfst zijn debuut in geselecteerde winkels. Parlementslid voor Kelowna-Lake Country, Ron Cannan onthulde de naam van het nieuwe ras: "Dit is een heerlijk voorbeeld van de samenwerking tussen de regering en de sector. Wie een hap neemt van deze appel proeft de zoete beloning van vele jaren van onderzoek en investeringen in innovatie die ervoor gezorgd heeft dat onze telers dit nieuwe ras kunnen telen."

De Salish heeft een scherpe smaak, is sappig en lekker knapperig. De appel is van medium formaat en is geel met een roze-rode blos. Het ras heeft een late oogstperiode, is lang houdbaar, heeft hoge opbrengsten en de juiste eigenschappen om in boomgaarden met grote dichtheid te groeien.

De Salish werd ontwikkeld en getest door wetenschappers van Agriculture and Agri-Food Canada in samenwerking met de Okanagan Plant Improvement Corporation. Voor de ontwikkeling werd, zoals bij alle AAF-rassen, gebruik gemaakt van kruisbestuiving. De appel is oorspronkelijk een kruising tussen Splendour en Gala (1981). Momenteel wordt de Salish in vijftien boomgaarden geteeld.

Nieuwe appelrassen helpen Canadese fruitboomtelers hun productie uit te breiden en hun concurrentiepositie op de wereldmarkt te versterken. De verkoop van nieuwe appelrassen geeft daarnaast de economie een boost door uitbreiding van de binnenlandse productie en toenemende export.

Bron: uspolitics.einnews.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven