Chileense blauwe bessenseizoen gevorderd

Het Chileense blauwe bessenseizoen blijft zich normaal ontwikkelen. Vorige week viel er regen van de zone Centraal-Zuid tot aan Zuid, maar ondanks dit zijn er geen bloemen naar beneden gevallen en is er niets bevroren. Dit betekent dat de algemene exportschattingen hetzelfde blijven: 89.900 ton. Als er vorst komt -mogelijk in oktober-, zou dit kunnen veranderen.

De verse blauwe bessenexport blijkt hogere niveaus te bereiken dan verwacht als gevolg van een geavanceerde oogst wegens hoge temperaturen. Tot aan week 40 werd een totaal van 47 ton geëxporteerd. Tijdens week 40 werd er 32 ton verscheept, vergeleken met de geschatte 7 ton. Voor week 41 steeg de schatting van 18 tot 65 ton.

De diepgevroren export daalde in september als gevolg van een voorraadoverschot in de belangrijkste doelgroep: de Verenigde Staten. De export van het diepgevroren fruit daalde met 70% van 534 ton in augustus tot 152 ton in september.

For more information please visit www.chileanfruitonline.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.