Erik Kieftenburg van Fruit Noordholland bv:

"Prijzen Doyenné du Comice variëren van drie kwartjes tot 1,25 euro"

Tholen - Als gevolg van het beperkte aanbod, blijft de hardfruitafzet goed doorlopen. Volgens handelaar Erik Kieftenburg van Fruit-Noordholland - dat de hardfruitverkoop verzorgt voor M.J. Pronk - zijn de kwaliteitsverschillen groot en daarmee ook de prijsverschillen. "Op verschillende plaatsen heeft men veel last van gebronsde Doyenné du Comice-peren, maar voor de populaire maat gladde Doyenné du Comicewordt wel 1,20 euro betaald. Mindere kwaliteiten gaan weg voor drie kwartjes."

"Conférence-peren lopen ook goed weg, zowel naar het binnen- als buitenland, waaronder ook veel vraag uit Duitsland", vervolgt Erik. "Ondanks de extreme weersomstandigheden van afgelopen winter/voorjaar is de kwaliteit goed te noemen.
De opbrengsten vielen tegen en hier in het gebied hadden we maar rond de 60% van een normale oogst. De prijs van de A-conference (65-75) liggen rond de 0,85 euro voor de exportkwaliteit.

Erik verwacht dat de goede perenprijzen de komende periode wel stand zullen houden, alsook voor de appelen. "De prijzen van de tweede en derde pluk Elstar liggen wat lager, maar die van de eerste pluk zijn gewoon goed. De producties in Duitsland liggen wat hoger dan hier en ook in Tirol hangt een stuk minder fruit. Dat merken we aan de prijzen van de Fuji's. Het enigste land met een goede oogst is Polen. Die appels zijn hoofdzakelijk bestemd voor de industriële verwerking, het binnenland en Rusland."

Voor meer informatie:
Fruit Noordholland BV
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
fruitnhbv@zonnet.nl
www.mjpronk.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.