Efficiënter koelen met magneet

Magnetische koeling is veel efficiënter en stiller dan traditionele koelprocessen. FOM en BASF hebben een nieuw materiaal gevonden waardoor magnetisch koelen beter toe te passen is. Wellicht kan de methode nu ook commercieel doorbreken.

De Stichting voor Fundamenteel Onderzoek naar Materialen (FOM) en het internationale chemieconcern BASF werken samen aan een project over magnetisch koelen. “Magnetisch koelen is een proces dat fluisterzacht is en minder ruimte inneemt dan traditionele koelprocessen", vertelt Bennie Reesink van BASF. “Bovendien gebruikt het geen gassen of ozonafbrekende chemicaliën." Een ander, belangrijk voordeel is dat deze manier van koelen vijftig procent minder energie verbruikt. Reesink: “Magnetisch koelen is heel efficiënt omdat je er weinig energie in hoeft te stoppen en het haast geen energie verliest tijdens het proces.”

Klik hier voor het volledige artikel op KennisLink.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.