Mijlpaal in proces van samengaan productschappen

De productschappen zetten een grote stap in het proces van samengaan van de organisaties in één ketenorganisatie. Per 16 oktober zullen de activiteiten van de afdelingen Marktregelingen en Medebewind van het Productschap Zuivel, het Productschap Tuinbouw, het Productschap Vee en Vlees, het Productschap Pluimvee en Eieren, het Hoofdproductschap Akkerbouw en het Productschap Vis worden samengevoegd in één werkorganisatie: de Medebewindorganisatie Productschappen (MO-productschappen).Deze organisatie zet de uitvoering van alle regelingen voort die de afzonderlijke medebewinds-afdelingen van de productschappen tot op heden uitvoerden. De samenvoeging van deze activiteiten binnen één werkorganisatie is een belangrijke mijlpaal, en past in het streven van de productschappen om te komen tot een algehele samenwerking in de toekomst. Hiermee wordt tevens de kwaliteit, continuïteit en efficiency van de werkzaamheden gewaarborgd.

De medebewindorganisatie is nu grotendeels gezamenlijk gehuisvest in Zoetermeer. Het Productschap Tuinbouw verhuist per 1 januari ook naar hetzelfde adres. Informatie over de medebewindorganisatie is vindbaar op
 www.mo-productschappen.nl Via deze site, en ook die van de afzonderlijke productschappen, kunnen belanghebbenden de vertrouwde en relevante informatie over de regelingen bereiken.
 
In 2013 krijgt het proces van samengaan verder vorm door het bundelen van de ondersteunende afdelingen, zoals administratieve, personele, juridische en facilitaire werkzaamheden in één serviceorganisatie.

Bij de samenwerking zijn betrokken het Hoofdproductschap Akkerbouw (Akkerbouw, Diervoeder, Wijn), het Productschap Vee en Vlees, het Productschap Pluimvee en Eieren, het Productschap Tuinbouw, het Productschap Margarine Vetten en Oliën, Productschap Vis en het Productschap Zuivel.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.