Purnatur maakt vliegende start met citroenen

Op woensdag 10 oktober ontving Purnatur BV de eerste zending citroenen verpakt in hun eigen merk. Een trots moment voor directeur Osman Aritan en zijn zoon Resat, die aan de leiding staan van het in Ridderkerk gevestigde bedrijf. In september werd Purnatur door Osman opgericht, samen met partners AgroCap Invest BV en Innoverde BV. Aritan zegt dat Purnatur een focus heeft op het behartigen van de belangen van een selecte groep toonaangevende fruit producenten in Turkije, waaronder CMS. Cem Turan, eigenaar van CMS, is dan ook verantwoordelijk voor al het citrus dat onder het Purnatur merk worden verpakt.Volgens Osman is de samenwerking met Cem Turan bijzonder close en kan hij nagenoeg iedere klant, in welk marktsegment dan ook, bedienen. Mede hierdoor wordt de start van Purnatur gekenmerkt door een explosieve groei. "Doordat wij op alle fronten kennis en krachten bundelen is er een zogenaamde vliegwieleffect ontstaan. De productiecapaciteiten van CMS, gecombineerd met de international marketingkennis en klantenbestanden van Innoverde en uiteraard Purnatur zelf veroorzaken deze vliegende start. Bijkomend voordeel is dat er op dit moment een prachtige balans is tussen vraag en aanbod, en dit resulteert in een goed prijsniveau voor zowel producent als importeur."

In de komende weken zal er een flink volume citroenen (variëteit Interdonato) door heel Europa door Purnatur worden gedistribueerd. Alle maten en alle verpakkingen zijn beschikbaar. Het Purnatur citrus assortiment zal in de komende maanden worden uitgebreid met Grapefruits (week 43), Sinaasappelen, Satsumas en Minneola’s. Op verzoek van een aantal retail klanten zal er vanaf begin November ook citrus in netten gepakt worden in het ultra moderne pakstation van CMS.

Voor meer informatie:
Purnatur BV
Handelsweg 40
2988 DB Ridderkerk
E-mail: info@purnatur.nu
Tel: +31 85 4 899 899
Fax: +31 85 4 899 888

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.