Prijzen stijgen

Ecuador: bananenproductie gedaald met 25%

Als gevolg van de weersomstandigheden en de aanval van de Black Sigatokaziekte daalt de bananenproductie in Ecuador met 25% volgens de Regionale Corporatie van Ecuadoraanse Bananenproducenten (Agroban). Als gevolg hiervan is er een lager aanbod van het fruit op de binnenlandse markt en daalden de internationale zendingen tot aan september met ongeveer 20 miljoen dozen.

Manuel Romero, uitvoerend directeur van Agroban, zei dat wegens het lager aantal bananen voor de export, de prijs van een doos nu tot US$9 (€6,97) kan kosten, terwijl de officiële prijs US$5,50 (4,26) is. Romero legt de schuld van de productiedaling bij de lage temperaturen, die het fruit langzamer doen groeien en dus de oogst vertragen. Hij legde uit dat bananen hun groeicyclus, die twaalf weken duurt, niet voltooien, waardoor pakstations grote volumes bananen weigeren.

Romero zei ook dat sommige teeltbedrijven kwetsbaarder zijn voor slechte weersomstandigheden, omdat ze niet goed werden onderhouden toen de sector geconfronteerd werd met de Black Sigatokacrisis ondanks het feit dat de regering had aangeboden de plantages van kleine telers (tot 10 hectare) te ontsmetten. Maar volgens hem was "de schade toen al berokkend".

De noodtoestand werd uitgeroepen op 13 juli en eindigde op 7 september, maar werd verlengd voor nog eens twee weken.

Source: Eluniverso

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.