Steeds meer telers in Düsseldorf verkopen groente aan huis

Groente uit de regio wordt steeds geliefder. Bovendien is het vers en milieuvriendelijk. In de Duitse stad Düsseldorf en omgeving zijn er dan ook een hoop telers die hun producten zelf in eigen winkels verkopen. Daarbij hoeft het in deze tijd van het jaar niet saai te worden op de borden: ook in de herfst is er namelijk een grote keuze aan regionale groenten en fruit. Zo is het nu het seizoen van onder andere pompoenen, appelen, kool en wortelen. Hieronder een selectie van hofwinkels in Düsseldorf en omgeving en wat zij hun klanten gedurende het jaar zoal te bieden hebben:
 
  • Apfelparadies Wittlaer in Düsseldorf: verkoopt appelen, peren, kersen, druiven, abrikozen, perziken, nectarines, pruimen en bessen uit eigen teelt. Maar ook versproducten van bevriende agrariërs uit de regio.
  • Bauerngarten-Benninghoven in Düsseldorf-Gerresheim: verkoopt seizoensgebonden groenten en fruit, bloemen, vlees, worst en kaas.
  • Hofladen Südpark in Düsseldorf-Wersten: het eigen assortiment bestaat uit brood- en bakkerijproducten, groenten, honing, aardappelen en fruit. Daarnaast worden er nog veel levensmiddelen van andere aanbieders verkocht.
  •  Hofladen Weitz in Düsseldorf: biedt een eigen assortiment aan van groenten, fruit, worst, vlees, gevogelte, eieren, oliën, kruiden en melkproducten.
  • Gut Katers in Mettmann: het eigen assortiment bestaat uit zelfgemaakte worst, likeuren, delicatessen en aardappelen. Daarnaast worden er verse groenten uit de regio aangeboden van andere aanbieders.
  •  Hofladen der LVR-Klinik Langenfeld: biedt groenten, fruit, aardappelen en thee aan van Bioland-kwaliteit.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.