2,1% minder dan in 2011

Peru: agrarische exportwaarde: $2,6 miljard tussen januari en augustus

De Peruaanse agrarische export tussen januari en augustus 2012 had een waarde van $2,61 miljard. Dit is een daling van 2,1% ten opzichte van dezelfde periode in 2011.
 Volgens de Office of Statistical and Economic Studies van het ministerie van Landbouw werd de exportdaling gedreven door de lagere prijzen van producten waaronder de avocado (-10,2%) en olijven (-17,7%). Wel stegen de exportvolumes van Cavendish-bananen, die 21,5% van de totale agrarische export vertegenwoordigden, verse avocado's (9,4%), verse druiven (23,7%), verse tangerines (21,2%), paprika (16,9%) en andere producten.
 
De export van traditionele landbouwproducten was verantwoordelijk voor 21,4% van het totaal en had een waarde van $558,4 miljoen, een daling van 28,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Niet traditionele agrarische export bedroeg $2,05 miljard en was 78,6% van de totale agrarische export: een groei van 8,7% ten opzichte van vorig jaar.

Bron: bernama.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.