Bleker wil zich niet extra inzetten voor betere positie teler-retailer

De regering doet al genoeg tegen misbruik van inkoopmacht. Met dat argument wijst staatssecretaris Henk Bleker (EL&I) verzoeken van Kamerleden af om zich meer in te spannen voor een betere rechtspositie van boeren en tuinders.

Gisteren dienden Henk van Gerven (SP) en Jaco Geurts (CDA) samen een motie in die de onevenwichtige machtsbalans tussen (agrarische) ondernemers en afnemers aan de orde stelt. Ze roepen het kabinet op tot actie.

Inspannen

Zo zou Bleker de kwestie op Europees niveau aan de orde moeten stellen en zich moeten inspannen voor aanpak van misbruik van inkoopmacht. En boeren en tuinders verdienen een sterkere positie in het mededingingsrecht, aldus de Kamerleden.

Van Gerven en Geurts willen ook dat het kabinet een ombudsman aanstelt, specifiek voor boeren, tuinders, vissers en andere zelfstandige ondernemers. Die kan klachten rond oneerlijke handelspraktijken en inkoopmacht onderzoeken en bemiddelen. Ook kan zo’n ombudsman aanbevelingen doen aan de politiek.

Bron: NieuweOOgst


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.