Brillante Hortícola vestigt zich als tomatenhandelaar

Brillante Hortícola, gevestigd in het Spaanse La Cañada, is gespecialiseerd in de verkoop van diverse tomatensoorten. Het bedrijf houdt zich bezig met het telen, verwerken, verpakken en verkopen van de producten. Volgens Manuel Donoso, manager van het bedrijf, vermarkt Brillante Hortícola een areaal van 60 hectare verdeeld over verschillende telers. Daarnaast heeft het bedrijf sinds dit jaar ook 13 hectare eigen productie. 'In totaal hebben we dit seizoen een areaal van zo'n 75 hectare.'In het hoogseizoen bestaat het personeel uit 125 werknemers. Aan het begin van het seizoen ondertekent elke producent een partnerovereenkomst waarin ze beloven aan de wensen van de consument te voldoen in het kader van het Globalgap protocol (Eurepgap). Daarnaast worden de tomaten erg zorgvuldig verwerkt en het zichtbare gedeelte van de verpakking moet representatief zijn voor de rest van de inhoud. Het bedrijf houdt echter ook zo veel mogelijk rekening met het milieu: 50% van de kassen heeft een verwarmingssysteem dat gebruikt maakt van biomassa als brandstof.

Vorig seizoen (2011-2012) lag het uiteindelijke productievolume op 7 miljoen kilo tomaten. Voor het nieuwe seizoen zijn de verwachtingen goed: 'We verwachten dat we de productiecijfers van vorig jaar zullen overtreffen en dat we dit jaar de 8 miljoen kilo zullen halen,'zo stelt Donoso. Uiteindelijk moet dit in de toekomst oplopen tot een productievolume van 10 miljoen kilo. 'Als we dat dit seizoen kunnen realiseren, dan is dat geweldig, maar anders houden we het gewoon als doel voor de toekomst.

Het bedrijf heeft zichzelf als hoofddoel gesteld om uit te breiden naar West-Europese markten waaronder Duitsland, Nederland, Scandinavië, Engeland, Frankrijk en Italië en om een grotere invloed te krijgen op de Oost-Europese markten zoals Rusland, Tsjechië en Slowakije. 

Het bedrijf zal dit jaar voor het eerst aanwezig zijn op het Fruit Attraction evenement van 24 tot 26 oktober in IFEMA, Madrid. 'We willen ons huidige netwerk versterken en uitbreiden.'

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.