Kids University for Cooking boekt groot succes tijdens Floriade

Ruim tienduizend schoolkinderen beleefden tijdens de Floriade in het Kokkerelli-smaakatelier van Kids University for Cooking een spannende workshop rondom voeding. Het team van Kids University for Cooking en projectpartners Miele, Citaverde en GGD kijken tevreden en trots terug op een succesvol en inspirerend half jaar, waarin zij met het Kokkerelli-domein het hart vormden van het populaire paviljoen ‘Huis van de Smaak’.

Niet alleen de Nederlandse schoolkinderen maakten tijdens de Floriade kennis met Kids University for Cooking, maar ook werden er bijzondere workshops en activiteiten georganiseerd voor andere doelgroepen. Zo zijn er bijvoorbeeld kookworkshops voor mensen met een verstandelijke handicap gerealiseerd in samenwerking met Jalema BV en was er een themaworkshop voor ‘de Dikke vriendenclub’ van de afdeling Diëtiek van het Elkerliek Ziekenhuis. Frank Fol, Europa’s bekendste groentekok, deelde zijn foodinspiraties met jong en oud tijdens een reeks creatieve foodmasterclasses.


Kinderen aan de slag tijdens een van de talloze kookworkshops

Volgens directeur Educatie Suzanne Bisschops is het succes mede te danken aan de circa vijftig enthousiaste vrijwilligers die samen met de Miele-koks en het Kids University for Cooking-team de schouders er flink onder hebben gezet. ‘Zij staan aan de basis van het succes van Kids University for Cooking en daarmee ook het succes van het Huis van de Smaak, dat 1.4 miljoen bezoekers mocht ontvangen. Op dat goede gevoel en het enthousiasme dat we met z’n allen delen, gaan we nu voortbouwen.’

Niet alleen de kinderen zelf, maar ook de binnen- en buitenlandse politiek heeft de missie van Kids University for Cooking enthousiast ontvangen. Minister-president Mark Rutte, Minister President Noordrijn Westfalen Hannelore Kraft en Minister Gerd Leers namen ruim de tijd om zelf het ‘Food is Fun-concept’ van heel dichtbij te beleven en gaven aan het een prachtig initiatief te vinden.


Medewerkers van de Jalema Assemblage Groep (JAG) luisteren aandachtig naar de Miele-kok

De samenwerking met de overige deelnemers in het Huis van de Smaak groeide op een mooie manier volgens Suzanne Bisschops. ‘Al heel snel bleek dat we elkaar op allerlei manieren konden aanvullen. We organiseerden bijvoorbeeld tijdens het Aspergeseizoen vijftig aspergeworkshops met Aceera, een reeks groenteworkshops met Oerlemans en Rijk Zwaan en we integreerden het bij kinderen zeer populaire ‘groentespel’ van Ton ‘Tasty Tom’ Janssen in onze workshopprogramma’s.


Minister-president Mark Rutte in gesprek met een van de kinderen die een workshop volgden


De Floriade ligt achter ons, maar Kids University for Cooking gaat verder. ’Twee zaken zijn daarbij belangrijk,’ zegt Carl Rentes, General Manager Kids University. ‘Aan de voorkant werken we aan de landelijke uitbouw en realisatie van de Kokkerelli smaakateliers en experience. Wij hebben nu de ervaring opgedaan met het geven van smaakateliers aan meer dan 10.000 kinderen en willen dit doorzetten met partners in Nederland en daarna ook daarbuiten. Daarnaast willen wij innovatie rondom gezond en lekker stimuleren. Wij werken aan de realisatie van een living lab waar wij kennis en ervaring met kinderen bundelen en benutten voor innovatietrajecten. Twee pilotprojecten zijn inmiddels opgezet in samenwerking met Wageningen en Maastricht Universiteit. Graag willen wij meewerken aan een gezonde jeugd en samenleving.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.