Jan Engelen, Veiling Hoogstraten:

"Aardbeienvolumes zijn dit najaar beter verdeeld"

Tholen - Aan het einde van het aardbeienseizoen heerst er een positieve sfeer op de markt. De aanvoer is gelijkmatig en de prijzen liggen over het algemeen op een goed niveau. Dit vertelt Jan Engelen van Veiling Hoogstraten. "Normaal is er rond deze periode een piek in de aanvoer, maar dit keer worden de volumes beter verdeeld over het najaar."

"Officieel hebben we productie tot begin januari en is er de laatste weken van het jaar sprake van minder volumes. Het glasseizoen begint in september en de piek valt normaal gezien rond half oktober. Nu is daar geen sprake van. Dit is op zich positief, ook de prijzen liggen momenteel op een hoger niveau in vergelijking met vorig jaar. Alhoewel, vandaag zijn de prijzen weer iets gedaald en liggen rond de 2,38 per kilo. Vorige week was de middenprijs tussen de 3 euro en 3,50. Toch liggen de betere sorteringen van glas nog steeds rond dat niveau, maar de prijs van de kleinere sorteringen is een stuk lager en dat drukt de middenprijs."Aantrekken export

"De verwachtingen voor de komende tijd zijn positief. Momenteel is er sprake van een kleine terugval, maar ik denk dat de prijs weer verder aan gaat trekken. We hebben een moeilijke zomer gehad, en hier kunnen we ook lessen uit leren. Kwaliteit lag erg gevoelig en ook het weer was een spelbreker. Alle aspecten bij elkaar maakte het moeizaam voor telers en handel. Hopelijk verloopt de volgende zomer vlotter."

"Momenteel gaat het merendeel weg voor de export, de binnenlandse markt haakt af. Er gaan nu volumes naar Scandinavië, Frankrijk en Engeland. We zien steeds meer gaten in de markten vallen en België en Nederland kunnen deze opvullen. De export zal de komende weken nog verder aantrekken."

Voor meer informatie:
Jan Engelen
Veiling Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
Tel: +32 3 3400233
Fax: +32 3 3147844
www.veilinghoogstraten.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.