Van Kessel Fruit neemt nieuwe verpakkingsmachine in gebruik


Enkele weken geleden nam Van Kessel Fruit in Velddriel de vernieuwde en volledige geoptimaliseerde verpakkingsmachine STRAUSS EW20 voor appelen in gebruik. De machine is geleverd door de Duitse fabrikant Strauss. Voor elk Nederlandse en Belgische fruitteler is de naam Strauss bekend. Voor de meeste fruittelers is Strauss bekend door de vele Strapack machines die in de jaren tachtig zijn geplaatst. Nog steeds zijn deze machines op veel plaatsen in bedrijf.

TMI Agri Systems heeft in samenwerking met Strauss de verpakkingsmachines op meerdere punten verder verbeterd. Fruitmasters in Geldermalsen werkt al weer enige jaren met de opvolger van de oude Strapack machine en dat tot grote tevredenheid. De vruchtbehandeling is verbeterd en ook de nauwkeurigheid van het afgevulde gewicht is maximaal. De gladde afvoerbanden zijn vervangen door golfbanden zodat de vruchten niet meer tegen elkaar rollen. De pneumatische steun onder de te vullen zak heeft een instelbare vertraging en door al deze mogelijkheden worden de vruchten op een uiterst voorzichtige wijze naar de draagtas geleid.


De STRAUSS EW20 is een vulmachine waaraan een zakkenvulmachine of schaaltjesmachine gekoppeld kan worden. Bij Fruitmasters en ook bij Van Kessel Fruit draaien de machines met twee TA-10 zakkenvullers. Ook kan de machine worden voorzien van een bakjesvuller voor peren. De machine kan ook aan de ene kant worden uitgerust met een TA-10 zakjesvuller terwijl aan de andere kant een vuller gekoppeld kan worden die de peren in bakjes legt. Een van de grote voordelen van deze machine is de nauwelijks te evenaren nauwkeurige weging. Door toepassing van verfijnde software in combinatie met de mogelijkheid om uit 52 vruchten de ideale match samen te stellen biedt deze machine alles om een kritische fruitverpakker tevreden te stellen.

De capaciteit van de machine bedraagt gemiddeld 36 zakken per minuut met een gewicht van 1,5 tot 3 kilo per zak. De machine is uitgerust met een bedieningsvriendelijke touch-screen bedieningspaneel. Een laatste belangrijk punt is ook de zeer interessant prijs-kwaliteit verhouding.

Voor meer informatie:
TMI Agri Systems Europe
Geldermalsen
Tel: 0345-580810 / 0642 218 244
Fax: 0345-580965

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.