Zwitserse Migros toont interesse in Tegut

De Zwitserse Migros-groep voert momenteel onderhandelingen over een toetreding tot de supermarktketen Tegut. De zaken lopen al geruime tijd moeizaam bij deze biologische aanbieder. Het in het Duitse Fulda gevestigde familiebedrijf Tegut bevestigde dat men in gesprek is met Migros Zürich. Verdere details wilde een woordvoerster niet noemen. Dat hadden beide partijen zo afgesproken. Als doel noemde ze enkel een „goede verdere ontwikkeling van het bedrijf".
 
Tegut geldt als een bijzonderheid binnen de Duitse levensmiddelenhandel. De keten zit tussen de conventionele en biologische supermarkten in. Het bedrijf verkoopt al sinds de jaren '80 biologische levensmiddelen in een tijd waarin hier nog wat lacherig over werd gedaan. In tegenstelling tot speciale biologische supermarkten heeft het bedrijf, die zich als aanbieder voor de brede massa ziet, echter ook conventionele levensmiddelen in het assortiment. Ongeveer 25 procent van de omzet wordt met biologische waren behaald, een duidelijk hoger percentage dan in een gewone supermarkt.
 
Tegut, met een omzet van bijna 1,2 miljard euro, kan volgens branchedeskundigen een goed perspectief hebben met Migros. De Migros-groep geldt als financieel sterk. Bovendien zijn zij erin geïnteresseerd hun biologische assortiment te versterken. Migros werkt onder andere al samen met de Duitse biologische supermarktketen Alnatura.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.