Canarische groentetelers willen eerlijke concurrentiestrijd

Bonny Gómez is de grootste groentenxporteur van de Canarische Eilanden. De verwachtingen voor het komende winterseizoen liggen hoog 'vanwege de onzekere situatie voor de komkommer- en tomatenmarkten als gevolg van de heftige regenval in het zuiden van het schiereiland'. Bonny biedt elke tomatensoort die commercieel geteeld wordt. Deze worden geteeld in kassen, kappen en binnen met hydrocultuur.'Aangezien de Canarische Eilanden een deel van de markt hebben verloren aan Almería, heeft het bedrijf zichzelf tot doel gesteld om de huidige productiehoeveelheid te handhaven', zo vertelt Jota Cabrera, exportmanager van het bedrijf. 'De uitdaging ligt echter niet zo zeer in de concurrentie van Almería, maar van Marokko. Dit land heeft baat bij de handelsovereenkomsten en afgesproken volumes met Europa. Daarnaast worden er meer uitgebreide kwaliteits- en fytosanitaire controles uitgevoerd. "We willen dat de afspraken op papier worden nageleefd, anders kunnen we niet concurreren op gelijke voorwaarden", zegt Jota. 

Bonny's Canary tomaten staan bekend om hun hoge kwaliteit en het feit dat ze voldoen aan alle fytosanitaire eisen. Engeland is de belangrijkste exportmarkt voor het bedrijf, gevolgd door Scandinavië, Nederland en Duitsland.

'Compensaties voor transport zijn vereist en essentieel voor een eerlijke concurrentiestrijd met andere Spaanse regio's. Ons grootste probleem is het langeafstandsvervoer.'Bonny vervoert zijn producten altijd per schip. Er vertrekken tweewekelijks ladingen pallets naar Rotterdam en Southampton. 'Wanneer er een productietekort is in Europa kunnen wij dat gat opvullen omdat wij, dankzij ons klimaat, een constante productie kunnen afleveren', zo vertelt Cabrera.'Wij hebben 's winters veel uren zonneschijn en dat is de enige natuurlijke warmtebron. Hierdoor laten wij een veel kleinere ecologische voetafdruk achter dan bij fruit dat geteeld wordt met behulp van kunstmatig licht en warmte. We hebben vier windmolens die al onze productiefaciliteiten voorzien van elektriciteit, evenals zonnepanelen op onze daken voor sommige verpakkingsfaciliteiten. Daarnaast waren we het eerste bedrijf dat een ontziltingssysteem installeerde voor agrarisch gebruik. We hechten veel waarde aan het milieu. Deze waarden worden gereflecteerd in de smaak van onze producten en dat waarderen onze klanten.'Het bedrijf is in bezit van alle kwaliteitszegels waaronder BRC Global Standard, Global Gap, Tesco Nurture, Marks & Spencer Field to Fork en Cedex.

Voor meer informatie:
Jota Cabrera Bonny
Exports Manager
SAT JULIANO BONNY GÓMEZ
(+34)928.303.209
(+34)629.309.420
jcabrera@bonny.es
www.bonny.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.