Leon van den Hombergh, Frankort:

"Recordaanvoer Braziliaanse meloenen zorgt voor grote verkoopuitdaging"

Tholen - Het wordt voor de importeurs een grote uitdaging om de aantallen die tot en met april zullen arriveren, af te zetten. Dat zegt Leon van den Hombergh van Frankort & Koning. "We hebben te maken met een recordaanvoer. Wekelijks arriveren er in Europa 500 containers met Braziliaanse meloenen in Europa en dan ontstaat er snel druk op de markt."In week 36 arriveerden de eerste meloenen uit Brazilië bij Frankort. Volgens Leon is de laatste weken de prijs redelijk op niveau en stabiel geweest, maar wordt het een hele klus om die prijzen te handhaven. "Oktober en november zijn doorgaans al moeilijke maanden en de weersomstandigheden in Brazilië zijn bijzonder goed geweest, waardoor de meloenen groeien als kool!"

De kwaliteit van de meloenen is volgens de importeur bij alle rassen op een goed niveau. "Zowel de brixwaardes als de uiterlijke kenmerken zijn prima in orde."

Voor meer informatie
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
Tel: +31 (077) 389 72 72
Fax: +31 (077) 382 61 34
www.frankort.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.