Nieuw bestuur en nieuwe aanpak voor EUPPA

EUPPA, de Europese vereniging voor aardappelverwerking heeft een nieuw bestuur en een nieuwe aanpak gepresenteerd. Tijdens de algemene vergadering deze week is een nieuw bestuur gekozen en nieuwe statuten goedgekeurd. Bij EUPPA zijn aardappelverwerkende bedrijven uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk aangesloten.

Voor een betere vertegenwoordiging en optimalisatie is een nieuwe samenwerking tot stand gebracht tussen nationale verenigingen en individuele ondernemingen. Ook is een nieuwe, permanente secretaris-generaal gekozen. Deze werd eerst gedaan door Romain Cools op basis van een roulatiesysteem. Hij zal worden opgevolgd door Adriana Nosewicz van AGEP.


Het nieuwe bestuur bestaat nu uit Kees Meijer (voorzitter), Ernst Rainer Schnetkamp (vice-president), Antoon Wallays (penningmeester) Nicola Pizzoli, Christophe Rigo en Richard Harris. Het nieuwe bestuur zorgt voor een evenwichtige vertegenwoordiging van de belangrijkste producerende landen, multinationals en MKB bedrijven.

De aardappelverwerking in Europa begon rond 1960. De sector is de afgelopen decennia hard gegroeid en was in 2011/2011 goed voor 5,2 miljard euro. Groei in deze sector wordt grotendeels gedreven door een toenemende mondiale vraag van klanten in Zuid-Amerika, Azië, Oceanië en Afrika.

De activiteiten van EUPPA zijn de laatste jaren ook aanzienlijk toegenomen. Dit blijkt uit de recente ontwikkelingen van een webbased tool voor gezond frituren www.goodfries.eu. Ze zijn ook meer actief op andere gebieden waaronder wetgeving, handelskwesties en het aandeel in de voedselketen.

De nieuw bestuur van EUPPA zal zich op donderdag 16 mei 2013 presenteren op een evenement in Brussel.

www.euppa.eu en www.goodfries.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven