Gratis bio-champignonkweekbak voor basisschool De Horizon

Thijs Udo, wethouder Milieu Katwijk, en Bas Brekelmans, wethouder Natuur en Milieu uit Lisse, hebben maandag 8 oktober de eerste gratis biologisch champignonkweekbak voor basisscholen in de regio Holland Rijnland aangeboden. Dit vond plaats op basisschool De Horizon.

De gratis champignonkweekbak is de scholen in de regio aangeboden als openingsactie van de website www.nmehollandrijnland.nl. Sinds juni is deze website online. Er kunnen natuur- en milieu (educatieve) activiteiten in de regio Holland Rijnland gezocht en geboekt worden.

Het aanbod op de website is gericht op alle mogelijke doelgroepen: van scholen tot bedrijven en van jong tot oud. Denk bijvoorbeeld aan leskisten over waterbeestjes of een excursie met een natuurgids.

De website is ontwikkeld vanuit het project Samen Duurzaam Holland Rijnland. Hierin nemen alle vijftien gemeenten van de regio Holland Rijnland deel.

Ruim tachtig basisscholen in de regio hebben de gratis biologische champignonkweekbak besteld. De champignonkweekbakken worden in de eerste helft van oktober bij de scholen bezorgd. Dan kunnen de leerlingen van groep 1-2 en van groep 6 champignons kweken in de klas en alles leren over paddenstoelen. Voor de leerkrachten van deze groepen is er een uitgebreide handleiding bijgevoegd om met het onderwerp aan de slag te gaan.

Bron: Dichtbij - Duin-en-Bollenstreek

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.