Bhutan (Centraal-Azië) gaat voor een 100 procent biologische levensmiddelenproductie in 2020. Dit plan is de afgelopen week door minister van Landbouw Pema Gyamtsho naar buiten gebracht. In het land is 79 procent van de bevolking betrokken bij de landbouw.
Danielle Nierenberg van het Worldwatch Institute zegt dat de beslissing om voor de biologische werkwijze te gaan, vooral de eigen burgers in het land ten goede zal komen. Bhutan kan ook een voorbeeldfunctie gaan vervullen voor andere regio's en landen die geen grote populaties hebben, maar wel de beschikking over een grote hoeveelheid landbouwgrond.
Het idee om te gaan voor biologisch is in 2002 ontstaan als onderdeel van een 'National Framework for Organic Farming in Bhutan'. Het beleid is gericht op het bevorderen van de biologische landbouw en tegelijkertijd de levensstandaard onder boeren in Bhutan te verhogen.
De landbouw in Bhutan is al bijna biologisch. Er worden namelijk al bijna geen chemische gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen gebruikt. Toch zijn er grote uitdagingen, zoals onvoldoende bewustzijn en begrip van de biologische productiemethode bij de landbouwers, wetgevers en consumenten. Een ander probleem is het ontbreken van een passend juridisch kader, standaardisatie en instellingen om de biologische producenten te ondersteunen.
Bron: TheEpochTimes


Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Van Egmonds verkopen aardappelgroothandel op Food Center Amsterdam en richten zich volledig op caravanbedrijf
- Retail Directeur Pascal Piepers vertrekt bij The Greenery
- Total Produce en Dole Food Company samen verder als Dole plc
- “Al onze Evelina-appelen zijn dit jaar bestemd voor de Belgische markt”
- DEEN Supermarkten verkoopt 80 winkels: 39 winkels naar Albert Heijn, 22 naar Vomar en 19 naar DekaMarkt
Top 5 - afgelopen maand
Weer
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2021-02-26 "Biologische papaja en passiefruit van Tenerife op koers voor Demeter/Bio Suisse-certificering
- 2021-02-23 Eerste bio-komkommers extra vroeg
- 2021-02-19 Korteketenproject Rotterdam de boer op! van start
- 2021-02-19 "Het is een groot misverstand dat niet-regionaal fruit minder duurzaam zou zijn"
- 2021-02-18 Biowinkel starten in coronatijd: "Precies het soort klanten waar ik naar streef"
- 2021-02-16 Bio-Planet Braine-l'Alleud opent vrijdag met nieuw winkelconcept
- 2021-02-11 Teboza breidt aanbod biologische aspergeplanten uit
- 2021-02-11 Opnieuw hoge prijzen voor Siciliaanse biologische wortelen
- 2021-02-10 Argentijnse biologische peren in maart op de markt verwacht
- 2021-02-09 “Differentiatie van het bio-assortiment staat hoog op de agenda van 2021”
- 2021-02-05 UGent-onderzoek creëert betere kansen voor biospinazieteelt
- 2021-02-02 Vroege, biologische groene asperges uit Italië
- 2021-02-02 "Ondanks de pandemie is bio-omzet 31% gestegen"
- 2021-01-29 Goes Packing gaat een 3-jarige samenwerking aan met Ekomenu
- 2021-01-29 Biologisch landbouwareaal in de EU gestegen met 46% sinds 2012
- 2021-01-28 "Ook al rezen de prijzen onlangs de pan uit, het gemiddelde voor bio-komkommers zal laag blijven"
- 2021-01-28 Volledig bio-assortiment fruit en groenten van Delhaize op termijn zonder verpakking
- 2021-01-27 Piek voor Chileense biologische blauwe bessenexporteurs
- 2021-01-27 Marokko wil biologische landbouw stimuleren
- 2021-01-26 Teeltbedrijf van biologische groothandel BioVibe heeft pand uitgebreid