HubWays kan volgende fase in

HubWays, een samenwerkingsverband van de VGB, TLN en FloraHolland, streeft naar efficiënt en toekomstbestendig sierteeltvervoer tussen de Nederlandse marktplaatsen door samenwerking en coördinatie in transport. De eerste fase van het project wordt afgesloten met het opzetten van een bedrijf. Tot en met het voorjaar van 2013 wordt er gebouwd aan een digitaal platform. Het bedrijf Eyefreight gaat daar samen met HubWays aan werken. Daarbij zal er per kweker, koper of transporteur maar één connectie meer nodig zijn. Vanaf de zomer 2013 moet het platform operationeel zijn.

Het idee achter HubWays is dat de kweker via het platform een elektronische order op zijn smartphone ontvangt. Als de order is bevestigd wordt automatisch de planningsafdeling van zijn vervoerder geïnformeerd. FloraHolland Connect krijgt een Elektronische Aanvoerbrief toegestuurd. Vanuit het planningssysteem van de vervoerder wordt de levering aan het handelsbedrijf bevestigd, inclusief het leveringstijdstip. Elke partij in de keten kan volgen waar de order fysiek is en of de levering op schema ligt. Vervoerders kunnen gemakkelijk transportopdrachten combineren of collega's inschakelen door de opdracht via HubWays weer aan te bieden.

Uit de logistieke analyse die voor HubWays is uitgevoerd, is gebleken dat het platform een rol kan spelen bij het verbeteren van de dienstverlening bij transporten bij 'Kopen Op Afstand' en bij de aanvoerlogistiek, zoals het aanvoeren op één locatie. Voor vervoerders ontstaan er meer mogelijkheden voor samenwerking en het verbeteren van processen door volledige digitale ordening en planning.

Bron: FlorHolland Magazine

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.